Münsteripäivät

Münsteriväellä on jo vakiintunut tapa kokoontua vuotuisiin tapaamisiin useimmiten Pohjanmaalle. Päivien aikana annetaan opastusta metsästyskoiran kouluttamisessa kohderyhmänä etenkin aloittelevat kanakoiraharrastajat. Mukana on myös kokeneempia konkareita tarjoamassa vinkkejä, ja näyttämässä mallia. Münsteripäivien aikana saa kuvan siitä, mitä mannermaisten seisojien metsästyskokeessa ja vesityökokeessa koiralta vaaditaan, ja tarjolla on myös ”aitoja tilanteita” maastossa.

Koulutuksen lisäksi on kysymys myös mukavasta yhdessäolosta yhteisen harrastuksen parissa, ja tilaisuus tutustumiseen ja kokemusten vaihtoon toisten münsteriharrastajien kanssa. Mukana päivillä on usein myös münsterirotuihin tutustujia. Münsteripäiville syyskuussa 2011 osallistujia oli ennätysmäärä – yli 50 koiraa ja n. 80 kaksijalkaista.

Münsterikerhon mestaruudesta on kisattu syyspäivien yhteydessä päivien alkuajoista vuodesta 2004 lähtien. Virallisen KAER-kokeen puitteissa mestaruutta on haviteltu vuodesta 2006 alkaen. Vuonna 2017 kerhon mestaria ei valittu, koska yksikään kokeeseen osallistuneista koirista ei saanut tulosta.

Münsterimestarit